menu

F.A.Q.

Veelgestelde Vragen

Hieronder vind je antwoorden op vragen waar mensen vaak mee zitten.

Hoe gaat een massagesessie in zijn werk?
Voorafgaand aan een eerste massagesessie is er een kort vraaggesprek en het invullen van een vragenlijst om te bekijken of er specifieke zaken zijn die de aandacht vragen. Verder is het natuurlijk aangenaam om eerst even kennis te maken. In dit gesprek kan je aangeven wat je wensen en verwachtingen zijn. Ook wordt de gewenste intensiteit van de massage al besproken en kan tijdens de massage worden aangepast.

Kunnen zowel mannen als vrouwen bij je terecht voor massage?
Absoluut. Zowel mannen als vrouwen kunnen terecht voor een respectvolle behandeling. De massage is niet erotisch bedoeld. Er worden geen seksuele handelingen verricht!

Welke olie gebruik je?
Elke massage wordt gedaan met 100% natuurlijke Jojoba-, amandel- of druivenpitolie. Hieraan worden natuurlijke etherische oliën toegevoegd die zorgen voor een bijkomend ontspannend effect. Wens je enkel pure neutrale olie dan kan dat perfect.

Moet ik mij volledig ontkleden?
Neen. Een kwaliteitsvolle massage wordt niet bepaald door de mate waarin je je ontkleedt.

Gouden regel hierbij is dat je moet doen waar je jezelf volledig comfortabel in voelt.

Wil je de massage naakt ervaren, dan is dat helemaal ok. Voelt het echter beter je slipje aan te houden, dan moet je dat absoluut doen. Dames die liever de BH aanhouden, ook dat is geen enkel probleem. Bij de rugmassage zal gevraagd worden of de BH-bandjes losgemaakt mogen worden nadat je bent gaan liggen. Op die manier vermijden we dat er olie op terecht zou komen en kan de rug volledig gemasseerd worden.

Bij een rug-, schouder- en nekmassage kan je je broek of rok gewoon aanhouden.

Word ik tijdens de massage toegedekt?
Je wordt gedurende de ganse massage volledig toegedekt met handdoeken. De handdoek wordt enkel weggenomen op de plaats waar gemasseerd wordt.

Wordt het volledige lichaam gemasseerd?
Bij een lichaamsmassage wordt steeds het volledige lichaam gemasseerd. Er wordt niet geraakt aan erogene zones en borsten. Om alle misverstanden te vermijden zal bij aanvang van de massage steeds overlegd worden met de klant.

Zijn er bepaalde plaatsen waar je gevoelig bent of die voor jouw niet prettig aanvoelen om er gemasseerd te worden (zoals bijvoorbeeld de voeten, hoofd, aangezicht, buik …), dan kan je dit steeds aangeven. Sowieso wordt hier dan rekening mee gehouden zodat de massage met volledig respect voor jouw grenzen gebeurt.

Masseer je ook de billen?
Over het algemeen niet. Indien mensen last hebben van klachten aan de benen of onderrug, kan het probleem in de billen zitten. In de billen lopen namelijk ook veel spieren en dus is dat bespreekbaar. Omdat de bilspieren vaak veel belast worden is een bilmassage wel erg prettig om te ondergaan.

Mag ik ook praten tijdens de massage?
Natuurlijk mag dat. Raad ik het aan? Nee, want wanneer we tijdens de massage met elkaar praten blijven we in ons hoofd zitten. De massage is er juist op gericht om weer meer in je lichaam te komen en te genieten van de aandacht die je lichaam krijgt

Hoe lang duurt een massage?
Voor de volledige sessie reserveer ik ruim de tijd. Ik doe niet aan haastig werk en jouw gevoel staat op de eerste plaats. Afhankelijk van de nood van je lichaam of vraag om extra focus is het perfect mogelijk dat een massage langer duurt. Ik probeer hier ook rekening mee te houden in mijn reservatieschema.

Heb je een uiterlijke tijd dat je weg moet? Laat het me dan van te voren weten zodat ik er rekening mee kan houden. Natuurlijk vraag ik je ook ervoor te zorgen dat je er op tijd bent.

Doet een massage pijn?
Een relax- of hot stone massage is puur gericht op ontspanning en pijn hoort hier niet bij. Als ik tijdens de massage een spierknoop tegenkom zal ik hier zeker enige verlichting voor je in proberen te krijgen. Het kan zijn dat dit een ongemakkelijker gevoel geeft en het oplossen lukt meestal niet in één massage. Mocht je een bepaalde techniek niet prettig vinden? Geef dit dan tijdens de massage al aan.

Worden er medische behandelingen uitgevoerd?
Neen. Er worden enkel massages uitgevoerd met het doel te ontspannen of klachten te verlichten.

Moet ik iets meenemen voor de massage?
Je hoeft niets mee te nemen. Het is wel prettig als je van te voren een warme douche neemt. Dit is goed voor de doorbloeding van de spieren. Best doe je kleding aan die makkelijk aan en uit kan.

Andere vragen?
Heb je na het bovenstaande toch nog steeds vragen, aarzel niet me te contacteren. We kunnen samen kijken hoe het voor jou een aangename ervaring wordt.


Verder lezen

Messenger logo
Chat